FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Tez Aşamasındaki Öğrencilerin ORCID Numarası Alma Zorunluluğu Hakkında

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulunca lisansüstü tezler ile makale, kongre ve sempozyum bildirileri, kitap ve her türlü bilimsel yayınların takibinde öğretim elemanları ile tezli lisansüstü öğretim programlarına kayıtlı tez konuları belirlenen öğrencilerin Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası kullanmalarının zorunlu tutulması kararlaştırıldığı bildirilmekte olup 31.03.2021 tarihine kadar tüm öğrencilerimizin Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası almaları gerekmektedir.

Konuyla ilgili YÖK Yazısı ve ORCID Yardım Dökümanı için tıklayınız.

Konu ile ilgili olarak;

1 – Akademisyenlerimiz hali hazırda kullandıkları YÖKSİS şifreleriyle kılavuzda belirtilen aşamaları izleyerek ORCID numarası alabilirler.

2 – Akademisyen kadrosunda olmayan öğrencilerimiz için ORCID alınması ile ilgili yol haritası şu şekildedir;

• YÖK Ulusal Tez Merkezine gidilir. (Bağlantı için Tıklayınız)
  • Sağ üst köşede bulunan “ÜYE GİRİŞİ” butonuna tıklayınız
  • Açılan sayfada e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız.
  • Profil bilgilerinizin bulunduğu sayfada bulunan “TEZ VERİ GİRİŞ FORMU” bölümüne tıkladıktan sonra açılan pencerede tezleriniz görünecektir.
  • ORCID numarası almak istediğiniz tezi seçtikten sonra açılan form üzerindeki gerekli alanları doldurup “ORCID NUMARASI AL” diyerek numara alabilirsiniz.

Eklenme Tarihi : 06-04-2021 10:12:48