Literatür Tarama Çevrimiçi Eğitimi

EBSCO firması tarafından verilecek olan "TÜBİTAK ULAKBİM’den Tüm Üniversite Araştırmacılarına Kaynaklar" ve "Literatür Tarama Yöntemleri"  konulu eğitimler 17-18-19 Ocak 2023 tarihlerinde yapılacaktır.

Söz konusu eğitimlere ait içerik bilgisi ve erişim adresleri aşağıda yer almakta olup öğrencilerimize ilanen duyurulur.

Mobil Uygulama ile Literatür Tarayabileceğinizi Biliyor Muydunuz?

Akıllı telefonunuz ya da tabletiniz ile literatür taraması yapıyor musunuz? Bilgisayarınız yanınızda yokken ve akademik bilgiye anında, hızlıca ulaşmanız gerektiğinde ne yapıyorsunuz? Akademik bir kongreye/konferansa gittiğinizde mobil cihazınızın yeterli olabileceğini, bilgisayarı taşımak zorunda olmadığını biliyor muydunuz? Bu webinarda yukarıdaki soruları cevaplandırmakla beraber, aşağıdaki konuları ele alacağız.

• EBSCO Mobile" uygulaması ile tüm kütüphane kaynaklarına veya TÜBİTAK ULAKBİM'in sunduğu akademik kaynaklara tek noktadan erişim
• Türkçe arayüz ve içerik
• Güncel konular, en son görüntülenen kaynaklar ve popüler içeriğe erişim
• Daraltıcılar ile hedefe yönelik araştırma
• Kütüphane kaynaklarını beğenme, saklama ve paylaşma ve daha birçok özellik...

Seçenek 1
Tarih: 17 Ocak 2023, Salı         Saat: 10:00 - 10:45 Kayıt İçin Tıklayınız

Seçenek 2
Tarih: 18 Ocak 2023, Çarşamba Saat: 13:30 - 14:15 Kayıt İçin Tıklayınız

Seçenek 3
Tarih: 19 Ocak 2023, Perşembe Saat: 15:30 - 16:15 Kayıt İçin Tıklayınız

TÜBİTAK ULAKBİM'den Tüm Üniversite Araştırmacılarına Kaynaklar

TÜBİTAK ULAKBİM, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Türkiye'deki tüm üniversitelere on binlerce dergi, binlerce e-kitap ve daha birçok kaynak türü içeren veri tabanları sağlamaktadır. Webinar'a katılın hem erişebileceğiniz içeriğe hem nasıl erişebileceğinize hem de pratik özelliklere dair bilgi edinin.

• EBSCO'nun 26 adet veri tabanına erişim
• Dünyanın önde gelen yayıncılarından derlenmiş 20,100'den fazla tam metin dergiyi ve binlerce farklı doküman türünü (e-Kitaplar, konferans bildirileri, SWOT analizleri ve raporlar) kapsayan içerik
• Tüm disiplinlerde en önemli alan ve atıf indekslerinde yer alan dergilerin tam metinleri.
• ATLA Religion, ERIC, Historical Abstracts, MLA International Bibliography, PsycINFO, Social Sciences Citation Index (SSCI), Scopus
• AGRICOLA, Biological Abstracts, CAB Abstracts, Chemical Abstracts, E.I. Compendex, GeoRef, Inspec, Science Citation Index (SCI), Scopus
• Erişim tarihi 1800'lerin sonuna kadar uzanan dergiler
• Pratik özellikler: Kaynak tarama, kişisel klasör kullanımı, arama ve dergi hatırlatmaları oluşturma, otomatik olarak kaynakça oluşturma, vs.

Seçenek 1
Tarih: 17 Ocak 2023, Salı         Saat: 13:30 - 14:15 Kayıt İçin Tıklayınız