FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Bazı Sınavların Online Yapılması

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü anabilim dallarında kayıtlı öğrenciler için yapılan sınav ve toplantıların (Tez Savunma Sınavı, Seminer, Doktora Tez Önerisi Savunma Sınavı, Tez İzleme Komite Toplantıları, Doktora Yeterlilik Sınavı vb. sınavlar) yüz yüze veya hibrit olması halinde, danışmanın talebi üzerine ilgili anabilim dalının teklifi ve enstitü yönetim kurulunun onayı ile kayıt altına alınması koşulu ile uzaktan erişim yöntemleri kullanılarak ekte belirtildiği şekli ile yapılması Üniversitemiz 19.10.2022 tarih ve 2022/175 sayılı Senato kararı ile kabul edilmiştir.

Yapılacak Olan Sınavın Adı Sınav Şekli Açıklama
Tez Savunma Sınavı Yüz Yüze/Hibrit

Hibrit: Sınav jürilerinde bulunan ve Ordu Üniversitesi kadrosunda yer alan öğretim üyeleri ile öğrencinin sınava yüz yüze katılması; sınav jürilerinde bulunan ve farklı üniversite kadrosunda yer alan öğretim üyelerinin online olarak sınavlara katılması durumunu ifade eder. (Ordu Üniversitesi kadrosunda bulunan, ancak 1 aydan daha uzunu süreli il dışında görevlendirilen öğretim üyeleri de talep etmeleri halinde online olarak sınavlara katılabilir.)

Seminer Yüz Yüze/Hibrit
Doktora Tez Önerisi Savunma Sınavı Yüz Yüze/Hibrit